Podgrzewacze do potraw – dla osób prywatnych i firm

Dla niektórych osób nie ma nic gorszego niż zimne jedzenie na imprezie. Z myślą o nich powstały urządzenia podgrzewające, które mogą utrzymywać temperaturę potraw przez długi czas, czyli podgrzewacze do potraw.

Podgrzewacz do potraw przedłuży udaną zabawę

Imprezy przy suto zastawionym stole to polska specjalność. Niemniej jednak każdy z gości ma ograniczone możliwości, w związku z czym albo zostaje bardzo dużo jedzenia albo smakosze cierpią po imprezie na niestrawność. Pewnym rozwiązaniem może być używanie podgrzewaczy do potraw. Tradycyjne, ogrzewane przez świeczki typu tealight, można postawić na stole. Dzięki czemu każdy z gości w dowolnym momencie może sięgnąć po potrawę i nie musi najadać się od razu, by zjeść ciepły posiłek.

Z upływem trwania imprezy goście mogą zjeść dokładkę na ciepło, bez konieczności wychodzenia i podgrzewania potraw w garnku. Zatem dobre i aromatyczne, a co najważniejsze ciepłe jedzenie może towarzyszyć nam od samego początku do samego końca imprezy.

Podgrzewacze do potraw dla użytku profesjonalnego

Dla restauracji podgrzewacze do potraw są nieodzownym wyposażeniem. Przy pełnej sali, kiedy jedne potrawy dla danego stolika są już gotowe, a inne jeszcze w przygotowaniu, obsługę ułatwiają właśnie podgrzewacze. Dzięki stałej, ustawionej na odpowiednim poziomie temperaturze, potrawy mogą ciepłe oczekiwać na podanie i nie traci na tym ich jakość i smak.

Dzięki temu kelnerzy mogą obsługiwać całe stoliki, co znacznie ułatwia ich pracę. Również klienci siedzący przy tym samym stoliku są bardziej zadowoleni, gdyż dostają potrawy w tym samym momencie.

Podgrzewacze elektryczne i na tealighty – podstawowe różnice

Podgrzewacze do użytku profesjonalnego wykonane są zwykle ze stali szlachetnej. Posiadają wiele udogodnień, dzięki którym obsługa na imprezach okolicznościowych, gdzie znajduje się szwedzki stół jest prostsza, a bhp jest zachowane. Pozwala na to blokada ciągłego podgrzewania potrawy po osiągnięciu docelowej temperatury, a także możliwość zablokowania pokrywy podgrzewacza.

Takich udogodnień nie ma w przypadku tradycyjnych podgrzewaczy na tealighty, które stale podgrzewają potrawę, którą można doprowadzić nawet do wrzenia. Dlatego w tym przypadku na bieżąco trzeba sprawdzać czy temperatura nie jest zbyt wysoka i w razie potrzeby po prostu zdmuchnąć świeczki, a kiedy potrawa zacznie stygnąć zapalić nowe.

Profesjonalne podgrzewacze do potraw znajdziesz na Gastrosilesia.pl